ZCBW – Zagreb craft beer week

Festivali zanatskog piva u nas i nisu više neka velika novost. O kvaliteti bi se, naravno,  dalo raspravljati. Međutim, novina je zasigurno cjelotjedni festival zanatskog, odnosno craft piva. Tako će se od 27. studenog do 2. prosinca 2017. u Zagrebu održati Zagreb craft beer week.

Lokacije održavanja ZCBW-a bit će rasprostranjene po cijelom Zagrebu ili kako to kažu organizatori: “Na već poznatim craft lokacijama, ali i na nekim novima, potpuno neočekivanima”.

Onaj centralni događaj zasigurno će biti Zagreb craft beer festival koji se održava 1. i 2. prosinca u Studentskom centru gdje se široj javnosti ima predstaviti više od 20 hrvatskih zanatskih pivovara, ali i nekoliko iz Velike Britanije poput Fourpure, Tiny Rebel i Moor Beer.

Fourpure je obiteljska mikropivovara osnovana 2013. godine u Londonu. Na RateBeer prvo mjesto između njihovih piva dijele IIPA Deucebox s prosječnom ocjenom 3,65 te manji joj brat ili sestra IPA Shape Shifter. Što u Zagreb donose od svog piva, ostaje nam za vidjeti.

Tiny Rebel, veoma popularna velška pivovara koja plijeni pozornost svojim zanimljivim marketingom i dizajnom počevši od samog logotipa pivovare preko etiketa, ali i pristupa proizvodnji piva. Rekao bi sve ono što i treba imati jedna craft pivovara. Najbolji rank drži im IPA Arbor Bonsai.

Pivovara Moor Beer svoju povijest kuhanja piva započinje 1996. godine, ali biva zatvorena 2005. Dvije godine nakon toga, kalifornijski Američanin Justin Hawke preuzima pivovaru i kreće iznova. Njihov Porter B-Moor najbolje im je ocijenjeno pivo.

Osim piva, posjetitelji će imati prilike uživati i u hrani. Naravno, ako neki dobavljači hrane ne otkažu, kao što imaju običaj. Prvi najavljeni restoran koji će se predstaviti je Dubravkin put.
Bit će tu navodno i koktela od piva, što mi se osobno baš i ne uklapa u tu cijelu craft priču, ali sam možda u krivu. Nekako mi je to više rezervirano za Zrče i depilirane tipove i djevojke u trendi badićima. No, kao što rekoh, može biti da sam u krivu. Treba probati. Pri tome ne mislim na Zrče, nego koktele od piva.

Novosti oko ZCBW-a dolazit će tijekom narednih dana, pa slobodno popratite njihovu Facebook stranicu

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s