Opatovina Beer Fest 2017

Ovaj vikend, točnije u petak i subotu 21. i 22. 07. održan je još jedan festival zanatskog piva na Opatovini.

Ne znam koliko je javnosti poznata priča oko pokušaja da se Opatovina imenuje ulicom zanatskog piva, odnosno craft beer street-om. Ovaj hvale vrijedan pokušaj koji bi imao i turistički značaj za grad Zagreb svoje službeno imenovanje još uvijek čeka, ali zato je neslužbeno Opatovina simbol za ulicu gdje se može popiti dobro zanatsko pivo.

Dokaz tome je i ovogodišnji Opatovina Beer Fest koji se održao po treći put. Velikoj većini javnosti, sada već poznate hrvatske zanatske pivovare, na ovom su festivalu osim svojih klasika imale za ponuditi i neke novitete. Nova Runda sa svojim ThroatTwisterom i Hladovinom, Zmajska pivovara s Mari’s Bitter, Garden Brewery s Bok Bok i Pacific Common, Varionica sa Siesta Sessionom itd.  Ukupno je posjetiteljima bilo ponuđeno preko 100 vrsta piva što domaćih, što stranih pivovara na šankovima duž Opatovine.

Što se tiče inozemnih pivovara, na pipama su se našli Brick Brewery , Tiny rebel, Magic Rock Brewing , Galway Bay Brewery, Next Level Brewing

dav

Osobno, po onoj sparini najviše mi je “sjeo” berliner weisse s breskvom i malinom – Bellini Vice Magic rocka. Bio je tu i zanimljivih eksperimenata poput Ice Cream Pale Ale Omnipollo pivovare, AK 47  pivo stila kvass skuhano od strane Tiny Rebel Brewing koje se tradicionalno pripremalo od raženog kruha, a u ovom slučaju uz dodatak jagode, limuna i mente.

Posjetitelja naravno nije nedostajalo, posebice u večernjim satima kada se Opatovina pretvorila u jedan lijepi pivski mravinjak.

Do iduće godine…

dav

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s