Najbolje pivsko u Hrvata za 2016. prema RateBeer-u

Kao i uvijek početkom nove godine, RateBeer je napravio pivski “račun” za onu prethodnu  i prema ocjenama korisnika proglasio najbolje u svijetu piva.

Lagodno možemo zaključiti kako je scena zanatskog piva u Hrvata prošle godine doživjela osjetan rast. Kako kvantitetom tako i određenom popularnošću među narodom. Oko kvalitete bi se dalo diskutirati.

Korisnici portala RateBeer tako su svojim ocjenama proglasili ono najbolje u 2016. godini, između ostalog i na hrvatskoj pivskoj sceni. Pa krenimo redom.

Za najbolje pivo proglašen je Vunetovo Aljaški mrgud. Velik je ovo uspjeh za Annu Tuszynsku Vuna, Poljakinju koja svoje pivo proizvodi na Hvaru. Osim visoke kvalitete, odlika njenog piva je da se stvarno jako rijetko može naći. Probni batchevi koji stignu u Zagreb u pravilu se razgrabe istog dana. Tako i nagrađeni Aljaški mrgud na RateBeer-u ima samo 14 recenzija. Čestitke Anni.

aljaski_mrgud
Slika by Adriana Milina@Twitter

Za najbolju pivovaru zasluženo je proglašena Nova runda , iako vjerujem kako je konkurencija i u ovoj kategoriji bila prilično tijesna. Za vratom su joj zasigurno puhale nove snage zanatske scene Garden Brewery, ali kada se samo sjetimo da su njihov C4 i Fireball u najmanju ruku razbudili domaću pivsku scenu, a uzimajući pritom i njihovo pionirstvo u izvozu hrvatskog zanatskog piva, nagrada je i više nego opravdana.

nova_runda_2016
Slika by Nova runda Facebook

Posljednju nagradu za hrvatsku pivsku scenu izvojevao je već gore spomenuti Garden Brewery . U godinu dana postojanja izbacili su na tržište deset vrsti piva, otvorili moderan taproom, uveli s velikom hrabrošću neke novitete na tržište, otvorili web shop… Sve ovo s pravom im je donijelo nagradu najbolje nove pivovare u Hrvatskoj.

Čestitke svim nagrađenima s nadom da će 2017. godina također biti zapamćena po rastu kvantitete, ali i kvalitete zanatskog piva.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s