Franz Bjelovar

Caffe i bistro Franz iz Bjelovara odlično je poslužio za mali odmak od recenziranja zagrebačkih restorana i zalogajnica.

Uvijek je lijepo vidjeti da bistroi koji se nalaze izvan Zagreba solidno funkcioniraju. Vjerujem kako se moraju puno više boriti i truditi se privući goste u zemlji gdje čak u glavnom gradu nije u kulturi/navici/budžetu jesti u restoranima.

Franz je smješten u centru Bjelovara, točnije na samom Korzu u blizini bjelovarskog kazališta.
Odmah na prvi dojam ističe se moderno uređen interijer i prilično raznolik jelovnik s jelima koja doživljavaju svoju modernizaciju, kao što su pulled pork ili patka orange. Naravno, u ponude se nalaze i klasična jela poput rižota i hamburgera.
Kod imena naziva pizza ne može se ne primijetiti također odmak od klasičnog imenovanja raznih vrsta pizza, kao što to čini Duksa. Pohvalna je i ponuda Nove runde ( 0,5 l za 18 kn ) u izboru piva, iako je u ovom slučaju usamljeni predstavnik zanatske vrste. No, ponavljam da se ipak radi o manjoj sredini, stoga je odluka razumljiva.

Moj izbor bio je Franz burger ( 39 kn ) koji sadrži pljeskavicu od goveđeg mesa, zelenu salatu, luk i rajčicu, a kao prilog dolaze pomfrit, prženi luk i bbq umak.

 

Pljeskavica u burgeru bila je srednje debljine i propisno zapečena, kao i ukusan prženi luk. Ono što mi se nije svidjelo bio je potpuno nebalansirani bbq umak koji se nalazi i u hamburgeru i kao prilog. Predominantan je svojom kiselinom u cijelom tom opusu, tako da u potpunosti preuzima sve ostale okuse.
Isto tako, donji dio peciva bio je previše tostiran tako da je s vremenom otvrdnuo i počeo se raspadati, što je rezultiralo velikom nespretnošću kod jedenja.
Pomfrit je klasičan i nezanimljiv kao i svaki drugi. Iako je tražen kao prilog kod određenih gostiju, veliki broj restorana počeo ga je izbacivati uz burgere i kao zamjenu nuditi domaći čips od krumpira ili deblje pečeni pekarski krumpir.

Sve u svemu veoma zanimljiv restoran koji bi lako mogao konkurirati i nekim razvijenijim, da ne kažem ,razvikanim restoranima većih gradova.

Ako ste u Bjelovaru, Franz je svakako preporuka.

 

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s